dissabte, 24 de setembre de 2011

Pañella: “Els centres de música tenen tota la raó quan protesten contra la política antimusical del Consell”

El diputat de Compromís diu que “quan li vaig preguntar pel tema al conseller d’Educació, aquest em va donar a entendre que només li interessava l’ensenyament obligatori i reglat”

Castelló, 23 de setembre de 2011

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha mostrat “la nostra total coincidència amb les reclamacions de la Plataforma de Centres de Música Autoritzats, que se senten amb raó burlats i menystinguts pel Consell i el PP. I és que el Consell se n’ha desentès, i està ofegant econòmicament aquests centres, de manera que, si no se li posa remei, es veuran obligats a tancar, deixant reduïda l’educació musical al nostre país al que puguen dur a terme els Conservatoris oficials. I aquests serien clarament insuficients per a donar resposta a la gran demanda existent, ja que hem de recordar que la nostra terra és puntera en tot en el que es refereix a la música de bandes, un component molt important de la cultura valenciana”

El diputat de Compromís ha recordat que “estem parlant de 62 centres educatius musicals, escampats per tot el territori, i que reclamen en justícia un finançament adequat i sostenible, i es mostren en contra d’unes retallades que arriben al 54% en els pressuposts de 2010 i 2011. Amb aquestes quantitats, no podrien ni tan sols pagar els salaris dels professors.  I és que, quan li vaig preguntar al conseller d’Educació sobre les seues intencions en relació a aquests centres, em va donar a entendre bastant clarament que no li interessaven, que el seu interès anava només cap a l’ensenyament obligatori i reglat. Per això des de Compromís donem ple suport a la convocatòria que han fet per a aquest dissabte, a València, a  la plaça de la Mare de Déu, i a la qual estem segurs que seran també molts músics i estudiants de les comarques de Castelló. Som al seu costat per a exigir-li a la conselleria una rectificació completa de la política que manté cap a aquests centres, perquè un país com el nostre, on les bandes de música constitueixen un pilar fonamental de la nostra cultura, que implica a més milers i milers de persones, no es pot permetre el luxe de deixar-lo morir per manca de finançament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada